Nog dit jaar twee nieuwe elektrische MG’s

Bekijk 12 foto's
Door: BV 16-03-2021

Momenteel heeft het Chinese MG in ons land twee modellen in de verkoop. Dat is de geheel elektrische MG ZS EV en de MG EHS, die een stekkerhybride is. Maar het merk blaakt van de ambitie en daarom komen er dit jaar nog eens twee modellen bij: de Marvel R en de MG5. Nog twee elektrische modellen.

Een elektrische break: MG5

De MG5 is 4,5 meter lang, 1,8 meter breed en 1,5m hoog. Het model wil vooral functioneel zijn en pakt ook nog uit met een koffervolume van minimaal 578 en maximaal 1.456l. De accu, waarvan het merk het formaat nog achter de hand houdt, is goed voor ruim 400 elektrisch gereden kilometers. De elektromotor levert 184pk en 350Nm. Snelladen kan tot 80% in een half uur bij een DC-laadstation.

Volgens MG is de MG5 de eerste elektrische break ter wereld. Tegelijk is het model niet zo nieuw als het laat uitschijnen. Een gelijkaardige auto is al sinds vorig jaar in Engeland te koop en op de Chinese thuismarkt staat hij als Roewe (een verbastering van Rover) i5 zelfs al sinds 2017 in de catalogus.

Elektrische SUV: MG Marvel R

Ook de tweede MG bestaat eigenlijk al even. In thuisland China heeft Roewe immers ook al twee versies met die naam (Marvel X en Marvel R) in de catalogus staan. Deze MG Marvel R Electric doet niet veel moeite om dat te verdoezelen. Dit model is op alle cruciale maten 10cm groter dan de MG5: 4,6m lang, 1,6m hoog en 1,9m breed. De wielbasis van 2,80m is zelfs 20cm groter dan die van de MG5. Er pas wel een beetje minder bagage in: van 357 tot 1.396l. SUV’s gaan nu eenmaal - in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen - minder efficiënt met ruimte om.

De MG Marvel R is een pak krachtiger dan de elektrische break hierboven. Drie elektromotoren (één voor de voorwielen, twee voor de achterwielen) leveren samen 288pk en 665Nm. Dat is voldoende voor een acceleratietijd van minder dan 5 seconden, terwijl de topsnelheid pas bij 200km/u wordt beteugeld. Een meer bescheiden versie met louter achterwielaandrijving volgt later.
Ook hier heeft de fabrikant het over een actieradius van ‘meer dan 400km’ en een snellaadmodus naar 80% in een half uur.

Wanneer zijn ze beschikbaar?

De MG Marvel R komt nog voor de zomer, terwijl de MG5 in het najaar debuteert. De prijs is nog niet bekend.

Geef commentaar
comments by Disqus