Elektrische BMW i4: de eerste details

Vergroot foto
Door: BV 17-03-2021

BMW stelde zopas de i4 voor. Dat is een elektrische vierdeurs coupé. Hij wordt tot ruim 500pk sterk en zal op één batterijlading bijna 600km ver geraken.

Controversiële smoel

Zoals de naam doet vermoeden past de i4 in het gamma eigenlijk naast de huidige 3- en 4-serie. Het model wordt eenvoudig herkenbaar aan de grote gesloten grille. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid ook meteen het meest controversiële stijlelement.

Bijna 600km rijbereik

Later dit jaar komt de i4 op de markt. Heel erg veel concrete details geven de Duitsers nu nog niet prijs. Verschillende vermogensversies en accugroottes zullen worden aangeboden. De krachtigste versie zal 530pk rijk zijn en naar 100km accelereren in ‘ongeveer 4 seconden’. De versie met de grootste accu (neen, ook hier geen details) zal volgens de WLTP-cyclus 590km ver geraken. In de meer realistische Amerikaanse EPA-cyclus schiet daar nog 482km van over.

Meer details over BMW i4 volgen later

De eerste informatie van BMW schittert vooral door de afwezigheid van details. Over laadtijden, afmetingen en laadvolumes wordt niets gezegd en ook het interieur blijft nog verborgen. Het heeft er echter alle schijn van dat dat laatste erg vergelijkbaar zal zijn met dat van de 3- en 4-Reeks, gezien de overige overeenkomsten. Je zal er wel een nieuwe, 8ste, generatie van het iDrive-systeem in treffen. Dat omdat onder meer draadloze updates, een 14,9” aanraakscherm in het midden van het dashboard en een 12,3” digitaal instrumentenpaneel.

Geef commentaar
comments by Disqus