Volkswagen heeft nog niet genoeg SUVs dus… Taigo

Vergroot foto
Door: BV 01-04-2021

De SUV in al z’n vormen domineert dezer dagen de verkoopstabellen. Liefst 43% van alle nieuw ingeschreven auto’s in Europa is zo’n hoogpoter. Je hebt ze intussen eigenlijk in alle segmenten. Volkswagen, dat aanvankelijk best terughoudend was in het segment, lijkt nu vastbesloten om alle niches te vullen. Het merk heeft zelfs al een SUV cabriolet, de T-Roc cabriolet (zie test hier).

SUV-coupé voor VW

Deze zomer stelt Volkswagen de Taigo voor, waarvan dit de eerste officiële schetsen zijn. Dat model moet klanten die op zoek zijn naar een compacte SUV-coupé naar het Duitse merk lokken. Als basis voor het model dient de VW Nivus die oorspronkelijk voor Brazilië werd ontworpen.

De Europese versie, die op basis van deze afbeeldingen op z’n minst aangepaste bumpers, grille en lichtunits draagt, zal in het Spaanse Pamplona gebouwd worden en moet daar tegen het einde van het jaar van de band rollen.

Kleinste MQB-variant als basis

De technische basis voor het model wordt gevormd door de kleinste MQB-variant. Die dient ook als basis voor de Polo en de T-Cross. Toch zal de Taigo op vlak van afmetingen al eerder in het vaarwater van de grotere T-Roc komen. Die staat dan weer op versie van dezelfde bodemplaat die bestemd is voor auto’s voor de middenklasse (zoals de Golf).

Volkswagen belooft alvast dat de Taigo er zal zijn met een compleet digitale boordplank, dat hij standaard LED-koplampen krijgt en dat je onder de kap TSI-motoren zal terugvinden. De komst van de 1-liter TSI is daardoor een zekerheid. Diesels lijken niet op het programma te staan.

Geef commentaar
comments by Disqus