Tesla had beste kwartaal ooit

Vergroot foto
Door: BV 06-04-2021

Terwijl de aantallen van heel wat conventionele merken niet florissant zijn, heeft elektrische autofabrikant Tesla er zijn beste kwartaal ooit opzitten.

Het Amerikaanse merk wist tijdens het eerste kwartaal 184.400 auto’s uit te leveren. Dat is een tikkeltje meer dan wat analisten voorspelden en het zal de reeds torenhoge beurskoers van het bedrijf wellicht nog verder de hoogte injagen. Het vorige kwartaalrecord dateert van eind vorig jaar.

Nauwelijks Model S en X

De 184.800 geleverde auto’s waren bijna allemaal Model 3 en Model Y. Er werden amper 2.020 Model S en X geleverd. Tijdens de laatste drie maanden van 2020 waren dat er nog bijna 10 keer zoveel. Een tijdelijke productiestop voor de introductie van gefacelifte versies van de grote Tesla’s heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Het merk laat trouwens weten dat die nieuwe uitvoeringen door de markt goed ontvangen worden.

Hoewel het niet uit de nieuwe recordcijfers af te leiden valt, zou ook Tesla te lijden hebben onder het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Dat zorgt in de auto-industrie her en der voor productievertragingen.

Dit jaar 850.000 nieuwe Tesla’s

Analisten gaan ervan uit dat Tesla dit jaar meer dan 850.000 auto’s kan verkopen. Het merk realiseert (ondanks controverse) momenteel onder meer aanzienlijke groei in China.

Geef commentaar
comments by Disqus