Brembo: remklauwen moeten dringend LEDs krijgen

Vergroot foto
Door: BV 09-05-2021

Sfeerverlichting voor je wielen. Dat hebben we nog niet en daar moet dringend verandering in komen. Tenminste, dat vindt remmenspecialist Brembo. Dat stelt immer de G Sessanta Concept voor. Dat is een experimentele remklauw die eigenlijk alleen LED-verlichting als nieuwigheid naar voor schuift.

Handig, die lichtjes...

Brembo bedacht een hele hoop zogezegd handige functies voor lichtjes op de remklauwen. Uiteraard moet je ze kunnen personaliseren. De kleur moet instelbaar zijn via nog maar eens een appje op smartphone - hoe anders? Liefst van al met een appje waar je je op moet abonneren. Maar er is ook een informatieve functie. Zo zouden de lichtjes kunnen knipperen om ervoor te zorgen dat je je auto gemakkelijker terugvindt in een parkeergarage. Natuurlijk zou het nog veel duidelijker zijn mocht je dat met de knipperlichten of koplampen van een echte auto kunnen doen (wacht even, dat kàn!), maar dat helpt Brembo natuurlijk niet verder. En dan is er ook nog het obligate veiligheidsaspect. Zo zouden de lampjes kunnen aangeven wanneer je remblokken of schijven aan vervanging toe zijn. In je auto heb je daar natuurlijk niets aan, maar de andere verkeersdeelnemers zijn dan op z’n minst gewaarschuwd.

Brembo peilt interesse

Momenteel gaat het nog om een concept. De G Sessanta is overigens een remklauw voor een motorfiets, maar het is Brembo dat er in één adem aan toevoegt dat er geen structurele verschillen zijn met remklauwen in andere toepassingen en dat ze net zo eenvoudig op een auto kunnen passen. Of er ook een productieversie komt, zal afhangen van de reacties van het publiek.

Geef commentaar
comments by Disqus