Zo wil Genesis Europa veroveren

Bekijk 12 foto's
Door: BV 13-05-2021

Infiniti en Lexus maken duidelijk dat het lang niet voor de hand ligt om als Aziatische fabrikant een luxelabel op het auto continent te vestigen. En toch wil het Koreaanse Hyundai dat proberen met Genesis. Na ruim een decennium van gepalaver, komen de eerste auto’s deze zomer op de markt. Het wordt geen schuchtere poging, maar een heuse aanval. Het merk komt zelfs met een koetswerkversie van de bestaande G70 die speciaal voor Europa is ontwikkeld.

Shooting brake van Genesis G70

Genesis bevestigde al de G70 en G80 sedans en de SUVs van dezelfde reeks: GV70 en GV80. Daar komt nu nog deze shooting brake van de G70 bij. Vooraan is die gelijk aan de sedan, maar vanaf de B-stijl beginnen de veranderingen. Een aflopende maar langere daklijn moet meer bagageruimte opleveren. 40% meer dan bij de vierdeurs, zeggen ze bij Genesis. In het interieur wordt het dashboard klakkeloos overgenomen van de berline. Er is geen reden om dat aan te passen.

Met benzine, maar ook als diesel

Praatziek is Genesis nog niet over de technische specificaties, maar ze laten zich wel raden. Ga er maar van uit dat het benzinegamma bestaat uit een 250pk sterke tweeliter en een 3,3l V6 met twee turbo’s die het tot 365pk schopt. Je zal zelfs kunnen dieselen. In de coulissen warmt zich een 2,2l met 200pk op.

Geef commentaar
comments by Disqus