Fiat strikt Renault-ontwerper

Vergroot foto
Door: BV 25-05-2021

Fiat heeft Francois Leboine, weggevist bij Renault. De 46-jarige ontwerper was daar de baas bij de afdeling Advanced Design. Hij zal zich voortaan bezighouden met de styling van toekomstige Fiat- en Abarth-modellen.

De hand in succesvolle productiemodellen bij Renault en Dacia

Bij Renault was de man onder meer verantwoordelijk voor de Renault Twizy (een kleine elektrische tweezitter) en de vijfde generatie van de Renault Espace. In recentere tijden werkte hij er mee aan de styling van de Renault Clio, Captur en Dacia Sandero.

Retro-prototype op elektriciteit

Leboine wordt ook omschreven als de man achter de prototypes Renault Morphoz en de recente Renault 5. Van die laatste kondigde het Franse merk overigens al een productievariant aan.

In samenwerking met merkbaas Olivier Francois, zal Leboine bij Fiat “de transformatie van Fiat en Abarth ondersteunen”. Vooral z’n designexpertise in de ontwikkeling van stekkerhybrides en elektrische auto’s lijkt bij het Italiaanse merk onder Stellantis in goede aarde te zijn gevallen.

De toekomst van Fiat

Wat het eerste model wordt, waar hij bij Fiat en Abarth aan zal werken, is nog niet duidelijk. De toekomststrategie van Fiat is eerder vaag. Het merk lanceerde vorig jaar een elektrische generatie van de Fiat 500 en het liet reeds zien wat we van een volgende Panda mogen verwachten (ook elektrisch). Verder is er vooral veel onduidelijkheid, maar onder de koepel van Stellantis werkt het ongetwijfeld aan een ambitieus toekomstplan.

Geef commentaar
comments by Disqus