Kia bouwt 4 miljoenste auto in Europa

Vergroot foto
Door: BV 31-05-2021

De Europese productievestiging van Kia bouwde op 15 jaar tijd 4 miljoen wagens. Momenteel lopen er maar liefst 8 verschillende modellen van de band.

Auto's voor de Europese markt

In 2006 opende Kia een productiefaciliteit in de buurt van het Slowaakse Zilina. Kia wilde er auto’s bouwen die beter op de Europese markt waren afgestemd en maakte ook in één klap de logistieke keten een pak korter. De Cee’d (toen nog mét weglatingsteken), die in Europa werd ontworpen en ontwikkeld, was de eerste modelreeks die er werd geassembleerd.

In 2012 produceerde Kia Slovakia zijn miljoenste auto en sindsdien voegde de constructeur om de drie jaar een extra miljoen auto’s aan toe. Met meer dan 300.000 auto’s per jaar, haalt de instelling probleemloos de rendabiliteitsdrempel. In de sector worden fabrieken die jaarlijks minder dan 200.000 auto’s per jaar bouwen als inefficiënt beschouwd.

Kia Ceed

De 7,5 kilometer lange productielijn produceert momenteel nog steeds alle leden van de Ceed-familie. Dat zijn de Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed en XCeed. De faciliteit bouwde ook de laatste drie generaties van de Sportage.

Nieuwe, compacte benzinemotoren

Bij Kia Slovakia werken 3.700 mensen. Kia investeerde er onlangs nog 70 miljoen euro om er ook nieuwe, kleine benzinemotoren te produceren. Daarvoor heeft de faciliteit 3 productielijnen. Een vierde is gewijd aan de 1.6l dieselmotor van het merk.

Geef commentaar
comments by Disqus