Facelift voor betaalbare SUV Dacia Duster

Bekijk 19 foto's
Door: BV 23-06-2021

De jongste generatie van SUV-prijskraker Dacia Duster (zie test hier) is inmiddels ook alweer vier jaar op de markt. De verkoop loopt nog steeds als een trein. Om dat in de toekomst vooral zo te houden, wordt het model nu opgefrist.

Dacia Duster krijgt opfrisbeurt

Ingrijpend zijn de wijzigingen niet. De update injecteert nieuwe Y-vormige stijlelementen in de kop- en staartlichten, er is een andere grille en we noteren de introductie van een discrete achterspoiler. En omdat het nu eenmaal bij een facelift hoort, zijn er voortaan ook andere kleuren, wieldoppen en velgen. Het rubber is voortaan ook efficiënter. Dat is een eenvoudige manier om er een extra grammetje CO2-uit te persen. Volgens de Roemeense fabrikant stoot de vernieuwde Duster tot 5,8g/km minder uit dan voorheen.

Meer technologie

Binnenin is een nieuwe 8” infotainmentdisplay nu standaard op alle uitrustingsniveaus. De materiaalkeuze van het dashboard bleef gehandhaaft, maar de zetels kregen nieuwe stoffen. Onder de intrekbare armsteun wordt een nieuw opbergvak geïntroduceerd - 1,1l groot - en er zijn nu USB-aansluitpunten binnen bereik van de achterste passagiers.

Naast de basis Cruise Control en Speed Limiter introduceert Dacia nu meer elektronische snufjes. Je vindt ze in de optielijst: Blind Spot Warning, Park Assist, Hill Start Assist, Adaptive Hill Descent Control (4×4) en een Multiview-camera voor beter zicht rondom de auto . De 4×4-monitor geeft een hoogtemeter, hellingsmeter en kompas weer voor gemakkelijker off-road rijden.

Dacia Duster met automaat

Vanzelfsprekend voldoet het ganse motorenpalet nu aan de Euro 6D-emissiestandaard. Keuze is er uit een 1.5dCi met 115pk, een 1.0 TCe benzine met 90pk, een 1.3 TCe benzine in twee vermogensversies (130 of 150pk). Er is tenslotte ook nog een 100pk sterke 1-liter Bi-Fuel die zowel een benzinetank als een 50lt grote LPG-tank krijgt.

Het belangrijkste nieuws is nog de introductie van een nieuwe 6-traps-automaat met dubbele koppeling. Die is er in combinatie met de diesel en de krachtigste benzinemotoren, waar hij tegen een meerprijs de handgeschakelde zesbak vervangt. Tenslotte vermelden we nog even dat de versie met vierwielaandrijving in de catalogus blijft, maar alléén in combinatie met de dieselmotor. Alle andere versies slepen zich aan de voorwielen door het verkeer.

Wanneer is de vernieuwde Dacia Duster beschikbaar

De vernieuwde Duster is vanaf deze zomer beschikbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus