Vanaf 40.000 euro: de elektrische MG Marvel R

Bekijk 24 foto's
Door: BV 23-06-2021

Na de zomer introduceert het Chinese MG een geheel elektrische crossover op de Europese markt. Die heet Marvel R. De belangrijkste details van dat model zijn inmiddels bekendgemaakt.

Elektrische SUV van MG

De Marvel R is een vijfpersoons-crossover die is gebouwd op basis van een specifieke ontwikkeld EV-platform. Het model krijgt steeds een 70kWh accu onder de vloer die gebruik maakt van een nieuwe batterijchemie die vooral minder Nikkel gebruikt. Volgens MG is de accu daardoor gevoelig minder brandgevaarlijk. Dat is bovendien niet de enige technische manier waarop de Marvel R zich onderscheidt. Het model maakt bijvoorbeeld ook gebruik van een tweeversnellingsbak, waardoor de elektromotoren bij hoge snelheden minder toeren draaien en dus efficiënter zijn. Een versnellingsbak in een EV is eerder uitzonderlijk. Onder meer de (fors duurdere) Porsche Taycan en Audi e-Tron GT maken nog gebruik van een tweetrapstransmissie.

Achterwiel- of vierwielaandrijving voor MG Marvel R

De 4,67m lange crossover komt op de markt met drie uitrustingsniveau’s en twee aandrijfopties. De instapper krijgt achterwielaandrijving die evenwel niet door één, maar door twee elektromotoren verzekerd wordt. De fors snellere vierwielaangedreven variant krijgt op de vooras een derde elektromotor. Die versie gaat naar 100km/u in minder dan 5 tellen. Het rijbereik voor de achterwielaandrijver bedraagt net meer dan 400km (volgens de WLTP-cyclus).

Twee koffers

Het interieur wordt gedomineerd door een gigantisch, bijna 20” groot, aanraakdisplay dat meteen het belangrijkste stijlelement is. Behalve ruimte voor vijf inzittenden, biedt het model ook nog een laadcapaciteit achteraan van 357l. Die koffer is middels een neerklapbare achterbank uitbreidbaar tot 1.396l. In de neus heeft deze EV ook nog een extra koffer, een “frunk”, van 150 liter.

MG Marvel R: de prijs

Deze herfst arriveert de Marvel R bij de Belgische verdelers. Concrete prijzen heeft de invoerder nog niet beschikbaar, maar er is wel al een schaal. De instapversies zullen weinig meer dan 40.000 euro kosten, terwijl de snelste, best uitgeruste Marvel R stilaan 50.000 euro zal aantikken.

Geef commentaar
comments by Disqus