Maakt Mini de monovolume weer hip?

Bekijk 51 foto's
Door: BV 01-07-2021

Vorig jaar gaf Mini enkele schetsen vrij van een hippe monovolume. Maar intussen heeft de Brits-Duitse fabrikant de Urbanaut echt gebouwd. Hoewel twijfelachtig is of het merk zich straks echt aan monovolume waagt - dat is immers zowat de minst hippe koetswerkvorm die je kan bedenken - is het wél een voorbode van wat er bij Mini komen gaat.

Mini Urbanaut is elektrisch en zelfrijdend

Laat ons eerst even de aandrijfcombinatie achter de kiezen steken. Die is vanzelfsprekend elektrisch, maar er wordt voorts niets over gezegd. Wat wel zeker is, is dat de Urbanaut tenminste gedeeltelijk autonoom moet rijden. Het kleine stuurtje kan in het dashboard schuiven op momenten dat de auto zelf z’n plan kan trekken. En bij stilstand natuurlijk. Want dan pas lijkt de Urbanaut echt te schitteren.

Een lounge met een luxueze eco-vibe

Het interieur is immers opgevat als een (hippe) lounge. De bestuurderszetels is draaibaar, het dashboard kan omgevormd worden tot een dagbed en achteraan lijkt de inrichting wel die van een klein hoeksalon. Er is zelfs een klein tafeltje met een rond scherm.

Wat je binnenkort bij Mini écht terug zal zien, is de materiaalkeuze. Bij deze creatie schuwt de autofabrikant opzettelijk materialen als chroom en leder (al jaren gewoon blinkend plastic). Wat in de plaats kwam zijn stoffen uit gereryclede materialen zoals polyester, in combinatie met natuurlijke materialen als kurk, dat onder meer voor stuur, vloer en pedalen wordt gebruikt. Dat zorgt volgens het merk voor een natuurlijke, eco-chique omgeving. Op de marketingafdeling hebben ze in de smiezen dat je daarmee een voor een prikje een luxueuze uitstraling creëert. Die stoffen, zij het in minder uitgesproken tinten, zullen hun intrede maken in toekomstige mini’s.

Zoals tegenwoordig wel vaker het geval is, speelt ook sfeerlicht een dominante rol. Mini werkt het in geval zelfs in onder de stoffen bekleding.

Minimalistisch design

Aan de buitenkant valt de Urbanaut op door z’n minimalistische aanpak. Koplampen en achterlichten zijn helemaal weggestoken achter geperforeerde koetswerkpanelen. De wielen geven licht en wanneer hij stilstaat kan de voorruit van de Urbanaut geopend worden.

Geef commentaar
comments by Disqus