Ineos Grenadier: dit is het interieur

Bekijk 8 foto's
Door: BV 07-07-2021

De Britse chemiegigant Ineos werkt dapper voort aan z’n stoere offroader. Het nieuwe merk wil een spirituele opvolger voor de originele Land Rover Defender op de baan (en in het veld) zetten. Hoe het uiterlijk eruit komt te zien, weten we al een tijdje. En ook details over de architectuur werden al wereldkundig gemaakt. Maar het interieur, bleef nog een goed bewaard geheim. Tot nu.

Meer Defender dan de Defender

Ook hier lijkt de Grenadier zich meer op te werpen als een opvolger voor de Land Rover Defender dan… tja… de nieuwe Defender. Zo koos Ineos ook weer voor een interieur waarin de voorzetels tot vlak tegen het portier zijn gedreven, met een uitgesproken brede middenconsole- en tunnel.

Grote schakelaars, duidelijke labels in interieur van Ineos Grenadier

Elektronica doet ook hier z’n intrede, maar op een minimalistische manier. Achter het stuur zit een klein digitaal display en bovenaan de middenconsole leeft een groot scherm (12,3”) dat moderne infotainmentmogelijkheden binnen het bereik van de hedendaagse klant moeten brengen. Maar het merk leerde van andere als werkpaard ingeschakelde terreinwagens uit het verleden ook enkele belangrijke lessen. Zo zitten er voor ongeveer alles grote, duidelijke schakelaars. Die zijn wellicht zelfs met handschoenen aan te bedienen. De BMW-selectiehendel voor de automatische achttrapstransmissie van fabrikant ZF, die wellicht standaard zal zijn, gaat gepaard met een échte pook voor het selecteren van de terreinversnellingen.

De stijl van knoppen en labels doet denken aan die in een vliegtuig en daar haalde Grenadier wellicht ook de mosterd voor de dakconsole. Daarop zijn al schakelaars aangebracht voor zaken als winches en extra verlichting. Ze worden voorbekabeld, wat duidelijk maakt dat Ineos niet mikt op de liefhebber van ‘boutique’-offroaders, maar actief aanpassingen aanmoedigt.

Reinigen doe je gewoon met de hogedrukreiniger

Degelijke, op zwaar gebruik afgestemde materialen domineren het interieur, aldus Ineos. Je zou een vuil exemplaar met een hogedrukreiniger moeten kunnen uitspuiten.

Geef commentaar
comments by Disqus