Porsche Macan krijgt opfrisbeurt in plaats van pensioen

Vergroot foto
Door: BV 23-07-2021

Porsche introduceerde de Macan al in 2014. De compacte SUV is zo ongeveer de goedkoopste auto van het merk én een regelrecht succesmodel. Er worden meer Macan verkocht dan eender welk ander Porsche-model. Inmiddels is het model zeven jaar oud en hoort het vervangen te worden. Maar dat gebeurt niét. In plaats daarvan krijgt het model nog maar eens een facelift. Een enorme gok.

Subtiele facelift voor Porsche Macan MY2022

In Duitsland wordt gewerkt aan een louter elektrische opvolger voor de kleinste crossover van het bedrijf. Maar omdat die niet alleen zal kunnen instaan voor het verkoopsvolume, gaat de huidige generatie nog voor onbepaalde tijd door. Een eerdere facelift was behoorlijk ingrijpend en introduceerde onder meer de doorlopende lichtbalk achteraan. Ditmaal wordt er omzichtiger tewerk gegaan. Er zijn wel wijzigingen aan bumpers, lichten en grille, maar de verschillen zijn subtieler.

Aan de binnenkant vinden we een nieuw dashboard dat geïnspireerd is door de boordplank van de elektrische Porsche Taycan, met inbegrip van een doorgedreven gebruik van schermen met haptische feedback voor de bediening van zo ongeveer alles.

Alle motoren zijn krachtiger

Bovenaan het gamma prijkt de Macan GTS (er wordt gefluisterd dat er nog een Turbo komt met misschien wel 500pk). De drieliter grote V6 biturbo levert nu 440pk. Dat is een forse 60pk meer dan voorheen. Met het Sport Chrono-pack haalt die 100km/u in 4,3 tellen en is een top van 272km/u. Dat (dure) optiepakket omvat overigens nog steeds geen relevante technische upgrades, maar maakt de auto toch sneller, kan je nagaan. De Macan S is voortaan uitgerust met een minder krachtige versie van diezelfde zescilinder en heeft 380pk - dat zijn er 26 meer dan voorheen. De instapper wordt geleverd met een tweeliter viercilinder die nu opgepet is tot 265pk. Die gaat ook al naar 100 in 6,2 seconden en kan 232km/u aantikken. De diesels waren eerder al uit het aanbod verdwenen.

Alle Macans worden voorzien van een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (PDK) en vierwielaandrijving. In België beginnen de prijzen bij 65.515,45 euro voor de Macan, 74.469,45 euro voor de Macan S en 91.167,45 euro voor de Macan GTS.

Geef commentaar
comments by Disqus