Nieuwe designrichting SsangYong maakt Jeep kwaad

Vergroot foto
Door: BV 27-07-2021

Het Koreaanse SsangYong zoekt voor zichzelf een nieuwe plaats op de internationale automarkt. Het bedrijf is eigenlijk al tijden een SUV-specialist en het wil die expertise nu in de verf zetten met een nieuwe stijlrichting. Enkele schetsen moeten het publiek alvast opwarmen voor wat komen gaat. Een nieuwe hoogpoter, die voorlopig de codenaam X200 draagt, wordt de eerste telg die volgens een herschreven designfilosofie tot stand zal komen.

X200 = volgende Korando?

Waar die X200 ergens in het gamma van het bedrijf zou passen, is nog niet duidelijk, maar de inspiratie is naar verluidt afkomstig van de originele Korando 4x4 uit 1983. Eén probleempje: die leek als twee druppels water op een Jeep CJ. En eigenlijk kan ook van het nieuwe design gezegd worden dat het op een hedendaagse Jeep lijkt. Bij Stellantis warmt de juridische afdeling zich nu waarschijnlijk al op.

Hoe de X200 aangedreven zal worden, zegt SsangYong er evenmin bij, maar je kan er donder op zeggen dat er sprake zal zijn van tenminste een gedeeltelijke elektrificatie. Het bedrijf vindt de ontwikkeling van ‘milieuvriendelijke aandrijflijnen’ cruciaal voor een sterke positie op de SUV-markt.

Ook de J100 lijkt op een Jeep

De J100, die duidelijk groter wordt dan de X200, maakte Jeep evenmin vrolijk. Ook daar zag de Amerikaanse SUV-bouwer overeenkomsten met z’n eigen stijltaal in. “Met de J100 en X200-modellen hebben we een lijn in het zand getrokken op vlak van stijl en vanaf nu zullen alle nieuwe producten de nieuwe stijlrichting volgen”, klinkt het bij SsangYong, dat niet onder de indruk lijkt van tegenwind uit Amerikaanse hoek.

Geef commentaar
comments by Disqus