Koop een Toyota Hilux, betaal met sojabonen

Vergroot foto
Door: BV 11-08-2021

Bij Toyota hoef je niet per sé een auto te kopen met centen. Je kan ‘m ook gewoon ruilen tegen groenten of fruit. Nee, niet in Europa natuurlijk. In onze contreien zou dat zelfs illegaal zijn. Maar in Brazilië kan het wel.

Speciaal voor de landbouwgemeenschap

Toyota lanceerde in 2019 een pilootproject in Brazilië. Dat stelde landbouwers in de mogelijkheid om de aankoop van een Hilux pickup geheel of gedeeltelijk te betalen met graan. Toyota verrekende het graan aan de groothandels-marktwaarde. In Brazilië is 16 procent van de klanten van het Japanse merk tewerkgesteld in de landbouw en het bedrijf wil er z’n marktaandeel fors uitbreiden.

Ruil je oogst tegen een auto

Het pilootproject wordt nu uitgebreid naar 9 Braziliaanse provincies. Kopers kunnen er een auto kopen met een aantal verschillende gewassen, zoals graan, maïs of sojabonen. Je kan er wel niet elke Toyota mee kopen. Alleen de Hilux pickup, de SW4 - een SUV - en de Corolla Cross zijn met de aparte betaalmethode te koop. Een specifiek team dat in een beperkt aantal dealerships werkt, houdt zich met de verkoop bezig. Maar Toyota gaf al aan dat het de dienst verder wil uitbreiden. Meer locaties, meer te ruilen gewassen en meer modellen.

Ruilmarkt heeft groot potentieel

Het initiatief wordt er door de plaatselijke landbouwersverenigingen enthousiast onthaald. Het zou drempelverlagend werken voor de landbouwersgemeenschap. Toyota van haar kant zegt dat de ruilmarkt er “een groot potentieel” heeft.

Geef commentaar
comments by Disqus