Dit kost de nieuwe Opel Astra

Bekijk 9 foto's
Door: BV 12-10-2021

Eerder dit jaar trok Opel het doek van een nieuwe generatie van de Astra. De eerste die geboren is onder Stellantis-gesternte, waardoor het model grote technische overeenkomsten vertoont met pakweg de jongste Peugeot 308.

Vanzelfsprekend verpakt Opel de nieuwe Astra als een grote stap voorwaarts, al zijn daarover meteen kanttekeningen te maken. Zo beschikte de uittredende generatie van de Astra nog over een achteras die door een zogeheten Watt-linkage in het gareel werd gehouden en beschikt de nieuwe generatie over een minder geavanceerde achtertrein die identiek is aan die van de 308.

Hoeveel kost de nieuwe Opel Astra?

Vandaag gaf Opel de vanafprijs van de nieuwe Astra-generatie prijs. Die komt bij ons in de catalogus vanaf 24.150 euro. Voor die prijs zal Opel je een 1,2l driecilinder turbo benzinemotor met 110pk leveren, in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak (gecombineerd brandstofverbruik volgens WLTP: 5,5-5,4 l/100 km, 126-123 g/km CO2). De fabrikant laat weten dat onder meer frontaanrijdingswaarschuwing met automatische noodremming, voetgangersdetectie, rijstrookafwijkingswaarschuwing, snelheidsbordherkenning of slaperigheidsdetectie standaard zijn op elke uitvoering.

Ook als hybride

De Astra zal ook van meet af aan leverbaar zijn als plug-in-hybride. Die puurt uit zowel een benzine- als een elektromotor een gecombineerd vermogen van 180pk en 360Nm, terwijl het WLTP-normverbruik niet meer dan 1,1l/100km bedraagt. In zuiver elektrische modus kan die stekkerhybride 61km afleggen. En omdat het alleen wat andere software vergt, maar wel meer centen opbrengt, is er van die hybride ook een snelle versie met 225pk en een verbruikt tot 1,4l/100km.

De vijfdeurs is meteen te bestellen. Een break volgt binnenkort.

Geef commentaar
comments by Disqus