Dit is de compleet nieuwe Opel Astra

Bekijk 9 foto's
Door: BV 13-07-2021

Na eerder een kleine teaser de wereld in te hebben gestuurd, laat Opel z’n nieuwe Astra nu helemaal zien. De nieuwe generatie heeft niks meer met z’n voorganger te maken. De generatie die uitzwaait is nog een product met GM-genen. De nieuwe Astra deelt het EMP2-platform met andere Stellantis-modellen. Z’n nauwste verwant is zonder twijfel de Peugeot 308.

Nieuwe Opel Astra: lager en breder, niet langer

De nieuwe Astra is bijna precies even lang als het model dat afzwaait, maar is breder en een tikkeltje lager. Leg er de meetlat naast en je komt op een lengte van 4.374mm (+4mm), een breedte van 1860mm (+52mm) en een hoogte van 1470mm (-15mm). De wielbasis nam 13m toe tot 2675mm.

Benzine, diesel of PHEV

Onder de kap komen drie verschillende aandrijfcombinaties: benzine, diesel en stekkerhybride. Er is voorlopig geen sprake van een geheel elektrische variant. Toch liet Opel inmiddels verstaan dat dit de laatste generatie is van het model die nog met conventionele motoren te koop zal aangeboden worden.

Aan de basis vinden we een 1.2l driecilinder met turbo die verkrijgbaar wordt met 108 of 128pk. 128 paarden zitten ook in een viercilinder diesel. Een zesbak is standaard, maar voor een achttrapsautomaat kan je bijbetalen. Plug-in-hybrids zullen een 1.6l viercilinder van 148pk combineren met een elektromotor van 109pk. Dat is een combinatie die uitpakt met een gecombineerd maximumvermogen van 178pk. Er is ook een krachtigere versie die 222pk belooft. Beide stekkerhybrides zullen meer dan 50km e-bereik hebben en sleuren een 12,4kWh lithium-ionaccu mee.

Een nieuwe look

De stilistische wijziging is radicaal. De nieuwe Astra pakt uit met scherpe lijnen, een zwevend opgesteld dak, een opvallend vormgegeven C-stijl en de snoet wordt gedomineerd door de Opel-vizor, de zwarte balk die beide koplampen met elkaar verbindt.

Aan de binnenkant is het verschil ook niet min. Opel introduceert de digitale boordplank (die we eigenlijk al kennen uit de Mokka), met twee 10” schermen die gehuld zijn in het zwarte plastic dat autobouwers tegenwoordig zo chique vinden.

Geef commentaar
comments by Disqus