Brekend: Autosalon van Brussel 2022 gaat niet door

Vergroot foto
Door: BV 26-11-2021

Het Autosalon van Brussel 2022 wordt geannuleerd. Dat heeft organisator Febiac zopas beslist.

Het Autosalon van Brussel, dat van 15 tot 23 januari gehouden zou worden in de Brusselse Heizelpaleizen, gaat dan toch niet door. De organisatie zwicht voor de groeiende onzekerheid die veroorzaakt wordt door de negatieve evolutie van de coronapandemie.

Herkansing voor Autosalon Brussel in 2023

Het evenement, met z’n meer dan 500.000 bezoekers normaliter het grootse van ons land, keek al tegen een ‘light-editie’ aan. Al van meet af aan bleek invoerder D’Ieteren niet in een deelname met haar volumemerken geïnteresseerd. Bij de invoerders van motorfietsen bleek evenmin voldoende motivatie te zijn om er een traditioneel auto-moto-salon van te maken. Afgelopen week oordeelde Nissan al op eigen houtje dat het corona-spook te zwaar woog en annuleerde dat merk ter elfder ure z’n deelname. Nu volgt de organisatie zelf ook die redenering. "Febiac en haar leden hebben unaniem beslist om het Autosalon te verplaatsen van Brussel naar alle concessiehouders van het land", klinkt het er.

Febiac mikt nu op een spectaculaire terugkeer van de beurs in 2023 na een hiatus van twee jaar. Het Autosalon van Brussel staat daarmee alleszins niet alleen. Ook het Autosalon van Genève zal in 2022 niet plaatsvinden.

Geef commentaar
comments by Disqus