Autosalon van Genève gooit handdoek opnieuw in de ring

Vergroot foto
Door: RVDB 08-10-2021

Ook in 2022 kan het autosalon van Genève niet plaatsvinden. De beurs was nochtans gepland in februari, maar de gevolgen van de pandemie hebben er anders over beslist. De organisatoren mikken nu op 2023.

“We hebben hard geprobeerd en er alles aan gedaan om de Geneva International Motor Show (GIMS) in 2022 weer te organiseren”, zegt Maurice Turrettini, voorzitter van het saloncomité. “Ondanks onze inspanningen moeten we de realiteit onder ogen zien: de pandemie is niet onder controle en vormt een grote bedreiging voor een groot indoorevent zoals het salon van Genève. We zien deze beslissing als uitstel, niet als afstel. Ik heb er vertrouwen in dat het salon van Genève sterker dan ooit terugkomt in 2023”, klinkt het hoopvol. 

Derde keer

Het is intussen het derde jaar op rij dat corona stokken in de wielen steekt. In 2020 werd de beurs op het laatste nippertje geannuleerd en ook in 2021 ging de show niet door. Naar eigen zeggen, hadden de organisatoren ook deze keer geen alternatief. Ze wijzen naar de rechtstreekse (reisbeperkingen) en onrechtstreekse gevolgen van de pandemie (het tekort aan halfgeleiders). Die zouden recent tot annuleringen van constructeurs geleid hebben. Al had het salon van Genève ook voor corona al last van dalende interesse. 

Brussel

Recent kondigden de organisatoren aan dat ze in 2023 ook in Qatar een autobeurs willen houden. Dichter bij huis treft automobielfederatie Febiac intussen de nodige voorbereidingen voor het autosalon van Brussel in januari 2022, weliswaar zonder Volvo, Mazda en de merken van importeur D’Ieteren.

Geef commentaar
comments by Disqus