Lauw met stekker: Opel Astra GSe

Bekijk 8 foto's
Door: BV 29-09-2022

Opel haalt de lettertjes GSe van onder het stof. Ze hebben nu een nieuwe betekenis: Grand Sport Electric. De Astra krijgt ze als eerste opgekleefd. De hatchback en break (Sports Tourer) krijgen een sportieve uitstraling en wat bescheiden aanpassingen aan het chassis.

Niet wat het is

Geen al te ingrijpende wijzigingen dus. Wel een 1cm verlaagde ophanging met aanpassingen aan dempers, 18-duims velgen en stilistische updates aan de binnen- en buitenkant, zoals Alcantara voor de dieper uitgesneden kuipzetels. Dat ‘Alcantara’ ziet er overigens veeleer uit als microvezel, dat van gerecycleerde PET-flessen vervaardigd is.

Opel wil je vooral niet veel details geven

Voor de aandrijving zorgt een 1.6l turbo benzinemotor, die gecombineerd wordt met een elektromotor voor een maximum gecombineerd vermogen van 225pk en 360Nm. Een achttrapsautomaat stuurt het vermogen allemaal naar de voorwielen. Een uit de technisch identieke Peugeot 308 bekende combinatie. Voorts blinkt de communicatie van Opel vooral uit door de afwezigheid van details. Over de prijs en prestaties wordt bijvoorbeeld niks gezegd.

Geef commentaar
comments by Disqus