Auto van het Jaar 2023: dit zijn de finalisten

Vergroot foto
Door: BV 24-11-2022

Begin volgend jaar wordt de winnaar van de meest prestigieuze autoprijs van Europa bekendgemaakt: de Auto van het Jaar. Een aankondiging die ditmaal gepland staat op de eerste dag van het 99ste Autosalon van Brussel. Op 13 januari weten we welk model de Kia EV6 opvolgt. Maar voor het zover is: de lijst met finalisten.

Kanshebbers Auto van het Jaar 2023

Uit een lijst van niet minder dan 26 nieuwe modellen, komen uiteindelijk zeven finalisten naar voren. Dat betekent dat er al heel wat kandidaten wegvielen. Daaronder ook enkele verrassingen. De nieuwe BMW X1/iX1 bijvoorbeeld. Erg populair in ons land, maar volgens de jury van professionele journalisten (waaronder twee voor België) is hij dus niet goed genoeg om kans te maken.

Bij de zeven finalisten zitten ook weer wat verrassingen. De tweeling Toyota bZ4X / Subaru Solterra bijvoorbeeld. De lancering daarvan ging met problemen gepaard, maar dat deert de jury niet. Andere kanshebbers op de titel zijn deze: de elektrische Nissan Ariya, de Renault Austral, Kia Niro, Volkswagen ID.Buzz, Jeep Avenger en de Peugeot 408.

Geef commentaar
comments by Disqus