Retro voor jonge chauffeurs: Citroën 2PK van Playmobil

Vergroot foto
Door: BV 06-03-2023

De Citroën 2pk verschijnt binnenkort op de schabben van speelgoedwinkels. De Franse fabrikant geeft de jongste chauffeurs immers de sleutels van een 28cm lang en 300gr zwaar exemplaar in handen. Het resultaat van een samenwerking tussen Citroën Playmobil. Voor minder dan 55 euro is het ding te koop.

Historisch belangrijk model

De 2pk stond van 1948 tot 1990 ononderbroken in de catalogus van Citroën. Er werden er meer dan 5 miljoen van gebouwd (met inbegrip van 1,2 miljoen bestelwagenversies). Het model evolueerde doorheen die tijd grondig, maar z’n basisingrediënten en herkenbare vormgeving werden meer dan 4 decennia lang niet aangepast.

Playmobil kiest hier strategisch niet voor een erg vroege uitgave van de 2pk, maar voor een generatie die de papa’s en mama’s van vandaag wellicht nog hebben zien rondrijden. De in babyblauw uitgevoerde 2pk wordt vergezeld van enkele personages en accessoires die de verbeelding moeten prikkelen. Een landbouwer met ganzen, melkkannen en een varken zijn alleszins toepasselijk: de landelijke bevolking van Frankrijk gebruikte hun 2pk zonder blozen om dieren in te vervoeren. De Franse gendarme knipoogt volgens Playmobil dan weer naar een beroemd personage uit een populaire Franse film. Voor de nummerplaat zijn er tenslotte een paar verschillende stickers.

Geef commentaar
comments by Disqus