Chevrolet werkt aan nieuwe Camaro

Chevrolet werkt aan nieuwe Camaro
Bekijk 8 foto's
Door: BV 17-01-2006
De Amerikanen zijn nog steeds retro-gek en de mythische Amerikaanse muscle-car lijkt een gewillig onderwerp. Na Ford (met de Mustang) en Dodge (dat een nieuwe Challenger aankondigde), gaat nu ook Chevrolet voor de bijl. Met de Camaro herleeft op het Autosalon van Detroit een sportcoupé uit het roemrijke verleden van het merk. Officieel is deze Camaro nog een studiemodel, maar een productieversie zal naar alle waarschijnlijkheid niet lang op zich laten wachten.

Onder de klassiek gelijnde koets zit een moderne V8 die 400pk sterk is. Dat vermogen wordt naar de achterwielen geleid en loopt daarvoor door een versnellingsbak die zes verzetten telt en met de hand bediend wordt. Chevrolet belooft ook een hoogtechnologisch onderstel, met onder meer een volledig onafhankelijke wielophanging en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen.

Het karaktervolle lijnenspel met respect voor het verleden wordt binnenin doorgetrokken. Moderne invloeden Őovervloedig aanwezig aluminium- wordt er gecombineerd met modekleuren, zoals oranje, van weleer.

Geef commentaar
comments by Disqus