Stoere Volvo voor Vegas

Stoere Volvo voor Vegas
Bekijk 10 foto's
Door: BV 01-11-2005
De messen worden geslepen voor de SEMA-autoshow die deze maand in Las Vegas doorgaat. Menig constructeur wil zich daar, al dan niet met de hulp van tuning-specialisten, met spectaculaire modellen laten opmerken. De mensen van ipd namen voor de gelegenheid een Volvo XC70 onder handen. Behalve buitenmaats stoer, wordt het exemplaar ook een stuk krachtiger. Onder meer een aangepaste motorsturing, een Garrett turbo en een aangepaste uitlaatlijn blazen het vermogen op van 300 naar dik 400 paarden. Het koppel groeit door dezelfde ingreep tot 540Nm. Een versnellingsbak die dat geweld zonder problemen kan verwerken is afkomstig uit de XC90 V8.

De bodemvrijheid wordt met ruim 20cm opgeschroefd. Enerzijds door gebruik te maken van buitensporige KMC-velgen en Goodrich terreinrubber, anderzijds door een aanpassing van de ophanging. Die kreeg extra stabilisatoren en een luchtbalg die de hoogte over een afstand van maximaal 10cm laat variëren. Door de extra bodemspeling krijgt de XC70 terreinambities. Voldoende om het exemplaar ‘All Terain’ te dopen. Aangepaste bumperschilden (die de aan- en afloophoeken maximaliseren), een beschermplaat van voor- tot achterbumper en een winch optimaliseren het potentieel.

Het uiterlijk wordt opgewaardeerd met een dakdrager die onder meer een noodgenerator, jerrycan en een reservewiel huisvest. Nachtelijke escapades kunnen bijgelicht worden door een reeks op het dak gemonteerde verstralers.

Geef commentaar
comments by Disqus