Chevrolet onthult T2X Concept

Chevrolet onthult T2X Concept
Bekijk 3 foto's
Door: BV 28-04-2005
Chevrolet Europe, het vroegere Daewoo, heeft op de vijfde Motor Show van Seoel een opvallende concept onthuld; de T2X. En dat is alwéér een cross-over. Dit model combineert de kenmerken van een compacte SUV met het design van een sportieve coupé. De studie viseert daarmee vooral twintigers en dertigers. Mensen die op zoek zijn naar het uiterlijk van een sportwagen, maar die tegelijkertijd de off-road flexibiliteit en modulaire bagageruimte van een meer utilitair voertuig wensen, aldus nog de constructeur.

Voor de T2X wordt gebruik gemaakt van het platform dat eerder al dienst deed voor de S3X showauto. De T2X zal in september op Europese bodem te zien zijn. Het model zal op het Autosalon van Frankfurt naast de productieversie van de S3X te zien zijn. Die verschijn in de zomer van 2006 bij ons op de markt.

De compactere T2X kreeg een 4,32m lange en 1,85m brede vierdeurskoets bij een wielbasis van 2,71m. Een oplopende vouwlijn zorgt voor een dynamisch uiterlijk, terwijl de nadruk op de wielkasten die op hun beurt met bepaald niet bescheiden 20-duim lichtmetalen velgen gevuld zijn, voor een atletische uitstraling zorgt. De conventionele B-stijl liet Chevrolet achterwege; het merk monteert tegengesteld scharnierende achterportieren. Het ontwerp wordt afgerond door een verwijderbaar glazen dakpaneel.

Aan de binnenkant werd geopteerd voor een mix van blauwe stoffen en oranje accenten. Het interieur is op de bestuurder georiënteerd. De middenconsole loopt ook bij de achterpassagiers door en wordt in het dak gespiegeld. Dat heeft daardoor een vliegtuigachtige structuur, met bergruimte. De achterstoelen zijn volledig opklapbaar om voldoende flexibiliteit en laadruimte te creëren.

Geef commentaar
comments by Disqus