Renault Clio 2004

Renault Clio 2004
Bekijk 11 foto's
Door: BV 12-11-2003
Renault heeft de Clio aangepast voor modeljaar 2004. De beschikbare uitvoeringen werden gelijkgeschakeld met de rest van het gamma. Daardoor kan je voortaan kiezen uit de bekledingsschema’s Authentique, Dynamique en Privilège, vijf uitrustingsniveaus (Pack, Confort, Confort Pack Clim, Sport en Luxe) en er zijn nog twee extra speciale versies (de Sport en de Initiale). Omdat er ook nog keuze is uit drie overbrengingen (manueel, gerobotiseerd en automaat) zijn er voortaan 97 mogelijke combinaties, tegen 45 tot op heden. Elke bekledingsoptie krijgt een specifieke interieuraankleding met aangepaste stofjes, kunststofpanelen en sierlijsten.

Het motorenaanbod wordt uitgebreid met een nieuwe versie van de 1.5l dCi dieselkrachtbron. Die is 100pk en 200Nm sterk en maakt daarmee de nieuwe de top van het dieselgamma uit. De zelfontbrander met common-rail directe injectie van de tweede generatie laat een verbruiksgemiddelde van slechts 4,3l/100km opmeten. De diesel krijgt, samen met de Clio’s met uitrustingsniveau Dynamique en Initiale, een hertekende voorbumper met grotere luchtinlaatopeningen. Andere algemene uiterlijke wijzigingen omvatten nieuwe lichtmetalen velgen en vijf nieuwe koetswerkkleuren.

De sportieve Clio Renault Sport, niet te verwarren met de achterwielaangedreven V6, ziet z’n vermogen stijgen van 174 naar 182pk. Het koppel bedraagt 200Nm en komt 150t/min. eerder vrij dan voorheen: bij 5.250t/min. Hier noteren we ook een aangepast front, een andere afstelling voor de ophanging, een nieuwe achterbumper met dubbele verchroomde uitlaten, grotere 205/45 Michelin Pilot Exalto banden op eveneens nieuw 16-duims lichtmetaal, nieuwe koetswerkkleuren en wat detailwijzigingen aan de binnenaankleding.

In principe zijn alle aanpassingen meteen van toepassing, met uitzondering van de 1.5dCi van 100pk en de aangepaste Clio Renault Sport die beiden ten vroegste vanaf januari leverbaar zullen zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus