Seat Ibiza Cupra-R

Seat Ibiza Cupra-R
Bekijk 2 foto's
Door: BV 19-02-2003
Er komt een ultrasportieve variant van de Ibiza, zo veel is zeker. De voorloper van deze Seat Ibiza Cupra R zal Seat op haar stand op het autosalon van Genève tentoon stellen, maar de verschillen tussen de productiewagen en deze concept car zullen miniem zijn. De sportieveling werd door Seat Sport ontwikkeld in samenwerking met Seat’s Technical Center.

We mogen ons verwachten aan een sportief getint interieurtje met zoals gebruikelijk kuipzeteltjes, een sportstuurtje, een aangepaste pedalenset en een steeds terugkerend R-logo. Aan de buitenzijde worden de sportieve aspiraties van het model in de verf gezet door agressiever gelijnde bumpers, een grote dakspoiler, een verchroomd ovalen uitlaatstukje, rode remzadels en een honingraatstructuur voor de belangrijkste luchtdoorstroomopeningen. De concept heeft ook nog 17-duims lichtmetaal.

Onder de kap komt een geblazen 1.8l benzine of -voor het eerst op een Cupra-R- een 1.9TDI met 150pk. Vier airbags, ABS en tractiecontrole zullen standaard aanwezig zijn, stabiliteitscontrole blijft waarschijnlijk een optie.

Geef commentaar
comments by Disqus