Bentley komt met GT-Coupé

Bentley komt met GT-Coupé
Vergroot foto
Door: BV 02-04-2002
Voor het eerst in jaren komt de prestigeconstructeur nog eens met een volledig nieuw model. De GT-Coupé zal pas op het Autosalon van Parijs in oktober voor het eerst voorgesteld worden, maar Bentley (sinds kort lid van de VAG-Group) toont nu al stukje bij beetje wat details.

Het ontwerp is van de hand van onze landgenoot Dirk van Braeckel, die eerder al bij o.a. Skoda de Fabia tekende. De GT-Coupé zal duidelijk geïnspireerd zijn op enkele beroemde creaties van de constructeur. Vooral de lijnen van de R-Type Continental uit 1953 komen sterk naar voor. De GT-Coupé zal net als dat naoorlogse model 4 volwassenen in alle comfort kunnen vervoeren.

Het onderstel en de krachtbron komen van nieuwe eigenaar Volkswagen. De Coupé zal gebouwd worden op het aangepaste onderstel van de Phaeton, de nieuwe toplimousine van Volkswagen, en krijgt ook diens W12 benzinemotor. Bentley heeft wat met turbo’s en daarop wordt geen uitzondering gemaakt. De ‘geblazen’ W12 zal bijgevolg minstens 600 paarden sterk zijn.

Ook niet onbelangrijk: VAG wil de GT-Coupé voor een groter publiek toegankelijk maken. De prijs zal dus lager zijn als die van de huidige Bentleys. Onnodig te zeggen dat het zelfs dan voor de modale medemens bij dromen zal blijven.

Geef commentaar
comments by Disqus