Mercedes stelt nu al SL 55 AMG voor

Mercedes stelt nu al SL 55 AMG voor
Vergroot foto
Door: BV 06-08-2001
Amper een week geleden stelde Mercedes de nieuwe SL voor in Hamburg. Nu is het al de beurt aan een superkrachtige variant die door de handen van AMG gleed. De nieuwe supersportwagen zal voor het eerst te bewonderen zijn op het Jaarlijkse Salon van Frankfurt dat van 13 tot 23 september loopt. Mercedes trakteert ons nu al op de gegevens en een eerste foto.

Het koetswerk van de SL 55 AMG onderscheidt zich van de basis SL door dynamischere zijschorten, verdonkerde achterlichten, vier verchroomde uitlaten en gigantische 18duims wielen. Het interieur trekt die opgedreven sportiviteit door in de integraalstoelen met geperforeerd leder en gekleurde stiksels, aluminium decoratie en klokjes met lichte achtergrond en zilverkleurige naalden.

De V8 van 5,5 liter met turbolader hoest 476pk op en een, op z’n zachts gezegd, bangelijk koppel van 700Nm dat bij amper 2.650t/min vrijkomt. De SL 55 AMG houdt dat koppel probleemloos aan tot 4.600t/min. De coupé is elektronisch begrensd op 250km/h en schiet na 4,7sec over de 100km/h. Schakelen gebeurt met een verder ontwikkelde elektronische gestuurde vijfbak die bediend wordt met knoppen op het stuurwiel.

Natuurlijk krijgt deze AMG-versie, net als de SL 500 overigens, de elektronische systemen als Sensotronic Brake Control en Active Body Control ophanging. Wie het nieuws over de nieuwe SL 500 nog even rustig wil nalezen kan terecht bij het artikel van 01-08-01.

Geef commentaar
comments by Disqus