Subaru Forester met LPG

Subaru Forester met LPG
Vergroot foto
Door: BV 03-03-2001
Vorig jaar bood Subaru zijn Legacy aan met kostenloze LPG-installatie. De succesvolle actie wordt nu vervolgd door tot 30 april de Forester AWD 2.0 GL uit te rusten met LPG-installatie. En dit alles zonder meerprijs.

Subaru behoort tot de pioniers in het aanbieden van personenwagens met permanente vierwielaandrijving. Zo wisten ze een eigen niche-cliënteel uit te bouwen. Toch blijft de Japanse constructeur (vooral in diesellanden zoals België) zwaar gehandicapt doordat ze geen dieselmotoren kunnen aanbieden. Met deze tweede LPG-actie probeert men dat tekort (gedeeltelijk) aan te pakken.

Suzuki bouwde een 63 liter grote tank in op de plaats van het reservewiel. Omdat ook de originele brandstoftank werd behouden kan de Forester rekenen op een uitgebreide actieradius. De ombouw tot LPG-wagen heeft overigens geen invloed op de garantie. Je krijgt dus nog steeds 1 jaar totale waarborg, uitgebreid tot 3 jaar of 100.000 km voor vitale organen en 3 jaar Subaru Assitance. Je kan trouwens ook nog genieten van de LPG-premie die de overheid aanbied en dan wordt de hele zaak wel heel erg aantrekkelijk.

Geef commentaar
comments by Disqus