Volvo S60 valt in de prijzen

Volvo S60 valt in de prijzen
Vergroot foto
Door: BV 01-02-2001
De S60 van Volvo die dit jaar kwam postvatten tussen de S40/V40 en V70. Deze nieuweling, die zowat twee segmenten tegelijk aanvalt (vb. A4, A6 en C- en E-klasse), kaapt dit jaar het Gouden Stuurwiel weg. Deze prijs werd voor de 25ste keer uitgereikt door Bild am Sonntag. De internationale jury plaatste de S60 op het eerste schavotje. De Mercedes C-klasse en de Peugeot 607 werden verdienstelijk tweede en derde. Niet alleen de Duitsers vielen voor de Zweed. Het Italiaanse blad Automobilia verkoos de S60 tot mooiste wagen van het jaar. Dat werd hem in 1995 al eens voorgedaan door de Volvo 850 break.

Het is echter niet alleen de S60 die met de prijzen gaat lopen. De V70 (break) gaat namelijk met de milieuprijs van Teknikes Värld aan de haal. Het gaat hier om de V70 voorzien van de 2.4 benzine met 140 pk. De jury haalde het lage verbruik en de schone uitlaatgassen, zelfs bij zware belasting, aan.

Ook de constructeur viel in de prijzen. Volvo Motor Company krijgt immers een pluim van het Amerikaanse verzekeringsintituut voor verkeersveiligheid, IIHS, voor zijn Inflateble Curtain (IC). Het gaat hier om de gordijnairbags die in de S60, V70 en S80 het gewone airbagprogramma (frontale en zijdelingse airbags) aanvullen.

De Stichting van de Prins van Kent (UK) gaf het Volvo Car Safety Center een onderscheiding. Zijn commentaar luidde: “Zoiets als dit Safety Centre heb ik nog nooit gezien.”

Geef commentaar
comments by Disqus