Land Rover Discovery 4 3.0TDV6 Inleiding

Land Rover Discovery 4 3.0TDV6
Bekijk 44 foto's
Door: BV 14-12-2009

Ongeveer iedereen weet dat de Land Rover Defender de meest capabele 4x4 ter wereld is. Mercedes' G-Klasse klampt aan, geholpen door twee extra vergrendelbare differentiëlen maar gehinderd door kleinere af-, aan- en overrijhoeken. Maar die twee zijn fossielen uit inmiddels lang vervlogen decennia (de G-Klasse gaat naar de 30, de Defender stamt uit 1948!). En in moderne tijden? Daarin is de Discovery koning. Het is de meest capabele terreinvreter van het era. En meer. Want z'n biotoop beperkt zich niet tot een ondergrond waarop je zonder stevig paar laarzen geheid op je smoel gaat. De Discovery, door fanaten vertroetelend Disco genoemd, is een echte omnivoor. Z'n onderstel voelt zich overal lekker, het interieur is op alles voorzien. Een flinke vracht of zeven inzittenden? Het kan allemaal.

Op 20 jaar tijd is de Disco één van de peilers van het merk geworden. En nu heeft Land Rover de jongste generatie grondig onder handen genomen. Uiterlijk lijkt het op een stevige facelift. Waarom de Britten onder Indiaans bestuur (het is de kolonisatie op z'n kop) dan van een vierde generatie spreken? Wel, hierom: bovenop de uiterlijke opsmuk is het interieur geheel nieuw, onderging het onderstel een grondige evolutie en zijn er nieuwe motoren en transmissies. Ga je onderdelen tellen, dan kom je tot de conclusie dat het grootste deel nog maar net uit de verpakking is. Ladies and Gentlemen, we present you the Disco 4.

Een blik op de prijslijst leert ons dat de ‘oude' 2.7l V6 diesel ook nog steeds present tekent. Die kost afhankelijke van het uitrustingsniveau tussen € 46.100 en € 57.400. De nieuwe drieliter, uiteraard de versie die we hier aan de tand voelen, staat in de prijslijst vanaf € 55.900 in de prijslijst, maar kost in z'n topuitvoering (zoals hier voorgereden) € 60.200.

Geef commentaar
comments by Disqus