Dodge Challenger SRT8 Inleiding

Dodge Challenger SRT8
Bekijk 28 foto's
Door: BV 29-12-2009

Naar de Dodge-dealer lopen en om een Challenger vragen lukt niet. De muscle car wordt niet officieel ingevoerd, net zoals dat ook voor de Ford Mustang of Chevy Camaro het geval is. Maar er komt verandering in. In de loop van 2010 zal de Challenger ook bij de officiële dealer te vinden zijn. Wij voelden de SRT8 topversie al eens aan de hand, op zoek naar de Fried Chicken Wings vretende Amerikaan in ons.

Momenteel is de Challenger in ons land al even moeilijk te vinden als het bovengenoemde huwelijk tussen gevogelteledematen en gesmolten varkenspens. Maar onmogelijk is het niet, want hij staat bij enkele grijze importeurs te blinken met een prijskaartje aan de bovenzijde van € 40.000. Hoe veel hij bij de merkdealer gaat kosten, weten we nog niet, maar we mikken in dezelfde richting.

De SRT8 heeft een 6,1l V8 aan boord, heeft een automatische versnellingsbak en tot de standaarduitrusting horen zaken als airco, een lederen interieur en wielen die horen bij een klein vliegtuig (met een diameter van 20"). En dan natuurlijk een hele hoop zaken waar alleen een Amerikaan van wakker ligt. Zoals "passenger assist handles".

Geef commentaar
comments by Disqus