Hyundai ix35 2.0CRDi Inleiding

Hyundai ix35 2.0CRDi
Bekijk 10 foto's
Door: REDACTIE 19-02-2010

De Koreanen hebben zich de afgelopen jaren flink toegelegd op compacte en betaalbare SUV's. Wat begon met de eerste generatie Santa Fé, kreeg anno 2004 opvolging met de succesvolle Tucson die op zijn beurt wordt afgelost door de gloednieuwe iX35. Vorig jaar was die nog als iXonic concept te bekijken in Genève.

Hyundai heeft duidelijk de handen vol want er zitten voor dit en volgend jaar nog een tiental nieuwe producten in de pipeline. Meteen de reden waarom de garages in een nieuw wit-blauw jasje werden gehuld. De iX35 is een bijzonder belangrijk model want het is het tweede best verkopende product uit de Hyundai line-up. De constructeur stelt dat de crisis in autoland nauwelijks gevolgen heeft voor de verkoop van deze compacte SUV. In 2009 groeide de verkoop immers met 3%, ondanks de neerwaartse markttrend.

Een en ander heeft duidelijk te maken met de prijs van de wagen. Want voor pakweg de prijs van een VW Golf kan je ook met een compacte maar stoere SUV rijden, die net dat beetje extra street credibility biedt. Prijzen starten net onder de 20.000 €. Voor dat geld krijg je een tweeliter benzineversie die slechts op de voorwielen wordt aangedreven. Die "wannabe's" met voorwielaandrijving zijn trouwens goed voor zo'n driekwart van de verkoop.

Geef commentaar
comments by Disqus