Peugeot 5008 2.0 HDi Exterieur

Peugeot 5008 2.0 HDi
Bekijk 54 foto's
Door: REDACTIE 28-02-2010

De Peugeot 5008 meet 4,53 m lang en 1,64 m hoog. Hoewel de eerste aanblik dat niet laat vermoeden, laat hij een Cx van 0,29 optekenen. Peugeot heeft het over de hogesnelheidstreinen (TGV) als inspiratiebron... Feit is dat de sterk hellende motorkap die haast naadloos overvloeit in het 1,70 m² grote voorruitoppervlak dat ter hoogte van de vooras begint, zeker zijn doel niet mist om de lucht te doorklieven.

Fijne, discrete chroomdetails dragen bij tot de elegante uitstraling van het koetswerk. Zo zijn er de biezen in de luchthappers onder de radiatorgrille, de enkele lijn in het radiatorrooster en de kaders onder de koplampen. De koplampblokken lopen zoals gebruikelijk bij het merk ver door in de flanken om bijna de A-zuil te raken. Toch zijn ze hier wat minder imposant uitgevallen dan bij andere recente Peugeot-modellen. Ze zijn helder, zodat de lichttechniek helemaal wordt blootgelegd. De mistlichten zijn rond, goed geplaatst en behoorlijk bescherm tegen beschadiging door steenslag e.a. Op de flanken worden de glasvlakken onderstreept door een chroombies.

Onze testwagen stond op 16" aluvelgen met Michelin Primacy-HP banden in maat 215/55. De zijspiegels zijn groot uitgevallen en bieden een goed overzicht. Achteraan zijn de lichtblokken eerder bescheiden naar hedendaagse normen. Ze lopen wel een eind door om de hoeken. De dakspoiler integreert het derde remlicht, terwijl het enkele achteruitrijlicht en de mistachterlichten diep in de achterschort behuisd zijn. De achterklep is breed uitgesneden en opent hoog, zodat ook grote personen droog blijven bij het laden. De toegang tot de laadruimte is voorbeeldig.

Geef commentaar
comments by Disqus