Audi A1 1.2 TFSI Exterieur

Audi A1 1.2 TFSI
Bekijk 18 foto's
Door: BV 25-06-2010

De A1 wordt de kleinste binnen het Audi-gamma en rust op het platform van de VW Polo. Dat wordt ook voor de Seat Ibiza en Skoda Fabia gebruikt. Met een lichaamslengte van 3,95 meter blijft hij net onder de kaap van de 4 meter en is hij niet echt klein, want bijna 30 cm langer dan een Mini en quasi even lang als Citroën's DS3. Daarmee zijn de gedoodverfde concurrenten meteen vernoemd.

De A1 lijkt overigens flink op de conceptwagen die initieel op het Salon van Tokio, in 2007, werd getoond. De ronde dakbogen bleven overeind, al werden ze lichtjes aangepast. Het is overigens een element waarmee Audi het verschil wil maken want ze zijn bestelbaar in de meest uiteenlopende kleurvariaties. De aluminiumkleurige exemplaren springen het meest in het oog. Ze zijn overigens niet in alu maar wel in conventioneel staal opgetrokken, net als de rest van het koetswerk. Dat betekent niet dat we dit keer geen lichtgewicht Audi krijgen. De A1 zet ongeveer 1.040 kg op de weegschaal en dat is niet overdreven.

De snuit deelt duidelijk familietrekjes met de rest van het gamma. Het single frame radiatorrooster geeft de wagen maturiteit en doet hem zelfs groter ogen dan hij in werkelijkheid is. Wie op de aanzienlijke accessoirelijst ook de xenonkijkers aanvinkt, beschikt meteen over led-dagrijlichten die in een vloeiende lijn door de lichtunits lopen. De basis-A1 beschikt over lichtunits met twee vierhoekige lenzen. Naar achteren toe zien we brede heupen wat in combinatie met de dakbogen een coupélijn suggereert. Achteraan is er een geprononceerde kofferklep en ellipsvormige lichtunits.

Geef commentaar
comments by Disqus