Mini Cooper D Countryman Interieur

Mini Cooper D Countryman
Bekijk 20 foto's
Door: BV 05-11-2010

Het interieur is revolutionair. Voor Mini. Alleen al omdat je nu een achterbank hebt, waarop het aangenaam toeven is. De hoogte wordt benut en achteraan kan je daardoor zowel de knieën als de voeten van volwassenen huisvesten zonder medische problemen te veroorzaken. Je kan kiezen voor een conventionele achterbank met beknepen zitruimte voor drie of een interieurindeling met twee achterzetels. In dat laatste geval loopt een dubbele aluminium rail ter vervanging van een conventionele middenconsole door tot bij de achterzetels. Daarop kan je, uiteraard tegen betaling, een hoop snufjes vastzetten. Denk aan bekerhouders, armsteunen, zonnebrilhouders en diens meer. In de Countryman voor 5, is die rail korter en wordt die gereduceerd tot een weinig bruikbaar gimmick.

De vormgeving is gekend, met een compacte toerenteller achter een stuur met beperkte diameter, en de grootste snelheidswijzer uit de auto-industrie middenin de boordplank. Aardig, maar het is goed dat Mini de snelheid ook nog eens digitaal op de wijzerplaat van de toerenteller weergeeft, want de afleesbaarheid laat ondanks de riante diameter te wensen over. De middenconsole omvat zowel aardig vormgegeven conventioneel ogende schakelaars als heerlijk originele tuimelaars die zich ook nog eens intuïtief laten bedienen. De rijhouding vooraan is uitstekend en zelfs in de standaardzetels mag je niet over de steun klagen. Wie er graag wat geld tegenaan gooit, kan natuurlijk voor de sportzetels opteren. Een groot glazen dak, dat eveneens in de optielijst resideert, zorgt ervoor dat het interieur baadt in het licht. Kinderen vinden het super. Wij daarentegen... niet zo. Het isoleert minder dan een conventioneel dak en het weegt behoorlijk wat.

Evenmin te spreken zijn we over de materiaalkeuze aan de binnenzijde. Dat is altijd al een teer punt van Mini geweest en de autobouwer weigert lessen te trekken. Als je voorbij de originele vormgeving en de weldaad aan blinkende details kijkt, ontdek je een dashboard dat eruit ziet als gelakt geperst piepschuim en ook zo aanvoelt. En harde deurpanelen waar je liever niet je ledematen op laat rusten. In deze prijsklasse is dat onverdedigbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus