Renault Latitude 2.0 & 3.0 V6 dCi Conclusie

Renault Latitude 2.0 & 3.0 V6 dCi
Bekijk 54 foto's
Door: BV 02-12-2010

De Latitude is de feitelijke opvolger van de Vel Satis, al wil Renault dat niet met zoveel woorden gezegd hebben. De Franse merken hebben het moeilijk in een segment dat door de Duitsers gedomineerd wordt. Renault recycleert dan ook een model dat het merk in Azië via dochtermerk Samsung aan de man brengt. Een model dat anders dan de vorige vaandeldragers vooral mikt op ruimte en comfort en veel minder opkomt voor technologische innovatie en prestige. Dat klinkt een beetje als het recept van de Skoda Superb en kijk nu, met een vanafprijs van € 32.500 is de kloof tussen die twee veel kleiner dan die met de Peugeot 607 (€ 40.460) en Citroën C6 (€ 47.802).

De uitrusting weerspiegelt dat. Je hebt weliswaar niets te kort, maar technologiefreaks of knopjesjagers zullen op hun honger blijven zitten. Niet alleen als je binnenin je rondje doet - ook op veiligheidsvlak. De Latitude heeft alles in huis om EuroNCAP topscore neer te zetten (6 airbags, ABS en stabiliteitscontrole), maar bedankt voor de extra's als meesturende lichten, dodehoekwaarschuwing... De constructeur heeft de moeite gedaan om speciaal voor de Europese markt een nieuwe boordplank te ontwikkelen, maar het is duidelijk dat de boekhouder mee aan tafel zat. Zonder dat er op ergonomisch vlak wat op aan te merken valt, kunnen we alleen concluderen dat Renaults eigen Laguna op vele vlakken de scepter draagt. Onder meer wat materiaalkeuze en afwerking betreft.

Omdat maar 8% van de Europeanen in dit segment een benzine rijdt, zijn die niet eens leverbaar. Er is keuze uit diesels met 150, 175 en 204pk met handbak of automaat. Allen versies die vlot presteren maar liever geen dynamische bestuurder achter het stuurwiel krijgen. Comfort is het sleutelwoord en dat merk je ook aan het interieur, waar de Fransen de centimeters in de strijdt gooien. Vijf volwassenen kunnen er probleemloos met elkaar samenhokken. Op de topversies is de bestuurder het best af, want die heeft sowieso recht op een massagezetel.

Geef commentaar
comments by Disqus