Chevrolet Aveo 1.2, 1.4, 1.6 Inleiding

Chevrolet Aveo 1.2, 1.4, 1.6
Bekijk 32 foto's
Door: BV 10-06-2011

Chevrolet lanceert de nieuwe Aveo. Dat modelletje heeft op de Belgische markt tot op heden een onopvallend bestaan geleid. Wat tot op heden in de catalogus stond was dan ook nog een nazaat van het Daewoo-tijdperk. Nu is er een compleet nieuw model, dat op een nieuwe bodemplaat rust en andere aggregaten tussen de voorwielen krijgt. De fabrikant belooft een vooruitgang die vergelijkbaar is met die van de Cruze - die positief is onthaald.

Er komen drie dieselversies, allen met 1,3l cilinderinhoud. De instapper wordt 75pk sterk er is variant met 95pk en een vijfbak in eco-uitvoering (CO2 en verbruik nog onbekend) en eenzelfde vermogensversie met een zesbak (zonder eco). De zelfontbranders worden echter pas eind dit jaar leverbaar. Het benzineaanbod is ruim, met een 1.2 met 70pk, 1.2 met 86pk, 1.4 met 100pk en 1.6 met 115pk. Allen zijn ze gekoppeld aan een handgeroerde vijfbak maar de twee krachtigste versies zijn optioneel leverbaar met een automaat. Die kost € 1.200 en heeft 6 verzetten.

Het aanbod bestaat uit een vierdeursversie in twee uitrustingsniveaus en de bij ons veel populairdere vijfdeurs die in vier versies in de catalogus staat. De prijsvork voor de benzines gaat van € 11.999 tot € 15.299. Standaard (LS) zijn alle modellen uitgerust met onder meer cruise control, elektrisch bedienbare ruiten en een neerklapbare achterbank. De LT doet daar onder meer manuele airco bovenop, de LT+ elektrische buitenspiegels, achterruiten en andere lichtmetalen velgen en de LTZ gaat voor zeventienduimers, mistlichten en parkeersensoren. Op de diesels kleeft nog geen prijskaartje.

Geef commentaar
comments by Disqus