Audi A6 2.0 TDI Veiligheid

Audi A6 2.0 TDI
Bekijk 86 foto's
Door: BV 05-07-2011

Zoals je kan verwachten, laat Audi op vlak van veiligheid geen steken vallen. De lijst met elektronische voorzieningen is dan ook bijzonder uitgebreid en ze omvat één van de meest geavanceerde ABS-modules die er zijn. Die omvat naast de gebruikelijke antispin- en antiblokkeermodule uiteraard ook stabiliteitscontrole, maar ook onder- en overstuurcontrole, noodremhulp, hill start assist om te verhinderen dat je achteruit bolt bij het vertrekken en een elektronisch differentieel dat je door middel van de remschijf van het voorwiel aan de binnenkant van de bocht houdt.

Daarnaast heb je anti-whiplash-hoofdsteunen vooraan, driepuntsgordels met spanners en spankrachtbegrenzers op alle zitplaatsen en op de buitenste zitplaatsen achteraan passen kinderzitjes met een Isofix bevestiging. Tegen een bescheiden meerprijs kan je de Isofix-voorziening ook bestellen op de zetel rechts vooraan en wie wil kan achteraan nog twee zijdelingse airbags laten monteren, bovenop het standaardpakket van zes plofkussens.

Eveneens in de optielijst staat actieve verlichting die zich aanpast aan de wegsituatie en een systeem dat bij de kans op een ongeval (wanneer sensoren iets opmerken of de bestuurder een verdacht paniekmanoeuvre uitvoert) de gordels voorspannen.

Geef commentaar
comments by Disqus