Kia Rio 1.2 Interieur

Kia Rio 1.2
Bekijk 41 foto's
Door: BV 26-08-2011

Aan de binnenzijde is de eerste indruk vergelijkbaar met die van de koets. Het ontwerp is voldoende fris en origineel om zich van de massa te onderscheiden maar Kia overdrijft ook nooit. Dat is belangrijk, want terwijl het merk (zoals alle andere) natuurlijk verkondigt dat de Rio gemaakt is voor hippe en trendy stedelingen die willen profiteren van de standaard audio- en ipodingang - een niet onaanzienlijk deel van de handtekeningen wordt toch gezet door senioren die wel wat zien in het gebruiksgemak van een kleiner autootje. Gemoedsrust is dan niet onbelangrijk en dat heeft Kia ook in de gaten. Daarom geeft het merk ook 7 jaar (overdraagbare) fabrieksgarantie.

De meeste versies hebben een stuur dat in de hoogte én diepte regelbaar is en ook de voorzetel laat zich in de hoogte verstellen. Dat moet bijna iedereen een goede rijhouding opleveren, maar als je lange benen hebt controleer je toch even of je de origineel ogende tuimelschakelaars in de middenconsole niet met je knie bedient. Laat je je gaan in de uitrusting dan kan je de Rio probleemloos krijgen met verwarbare zetels, een verwarmbaar stuur, leder en een navigatiesysteem met een ingewerkt scherm. Het gevolg daarvan is natuurlijk wel dat je gebombardeerd wordt met meer knopjes dan je in een compacte auto verwacht. Maar het blijft al bij al behoorlijk overzichtelijk.

Zowel voor- als achteraan is er over het plaatsaanbod niets negatiefs te zeggen. De B-segmenters zijn de jongste tijd allemaal behoorlijk ruim geworden. Idem voor de koffer. Daar past 288l in als je de verstelbare rugleuning voor de achterbank in z'n meest rechtopstaande positie parkeert. En als je de achterbank plat legt, lust de Rio 923l.

Net als aan de buitenzijde, overtuigt het interieur door z'n afwerking en materiaalkeuze. Je kijkt om te beginnen op een compacte maar verzorgde boordplank. Daarin heeft de snelheidswijzer overigens een rond geïntegreerd LED-display, net als bij... je raadt het... Toyota. Toevallig had zustermerk Hyundai bij de i40 net dezelfde inspiratie. Het dashboard is grotendeels uitgevoerd in een zacht aanvoelend materiaal dat van ver een lederstructuur heeft en eigenlijk zijn ook alle andere materialen waar je mee in aanraking komt, voorzien van een zacht aanvoelende afwerking. Je kan je vragen stellen bij sommige van de aangeboden kleurencombinaties maar daar heb je op z'n minst de keuze.

Geef commentaar
comments by Disqus