Audi A5 Sportback 1.8 TFSI Conclusie

Audi A5 Sportback 1.8 TFSI
Bekijk 21 foto's
Door: BV 20-09-2011

Audi stelt het gamma van de A5 bij. Het motorische nieuws wordt gecombineerd met een facelift. De obligate prijsstijging blijft wel zeer beperkt. In Duitsland is het amper € 200 en de Belgische prijzen zijn nog onbekend, maar we verwachten daar iets in dezelfde grootorde. De heren uit Ingolstadt kondigen een nieuwe 143pk sterke TDI aan en in afwachting daarvan reden we alvast met de nieuwe 1.8 TFSI. Een compleet herwerkte motor die in de door ons geteste Sportback slechts 5,7l/100km verbruikt, voldoet aan de toekomstige Euro 6 emissienorm en toch 170pk en 320Nm opwekt.

De achttienhonderd stuwt de A5 in combinatie met voorwielaandrijving en een handbediende zesbak naar 100km/u in 8,2 tellen en naar een top van 230km/u. Niet meteen prestaties die je associeert met een instapmodel en dat is puik. Het weggedrag kan Audi's voorliefde voor onderstuurde platformen nog steeds niet van zich afschudden en dat is spijtig. Dat de heren in Ingolstadt zich daarvan bewust zijn, blijkt uit de pogingen om het stuurgevoel artificieel sportief te maken enerzijds en anderzijds ervoor te zorgen dat elektronische rijhulpmiddelen almaar subtieler de gebreken wegzalven.

Het nieuwe smoelwerk omvat een andere grille, lichten en bumpers terwijl achteraan dezelfde items aan de tijdsgeest werden aangepast. Daarmee is de A5 eigenlijk weer wat minder herkenbaar geworden, maar dat is de strategie van de constructeur. Aan de binnenzijde is de boordplank nu rijkelijker voorzien van glanzend zwarte kunststof en mat chromen sierlijsten en is de MMI-interface herzien. Meer gebruiksgemak en een hoogwaardiger uitstraling zijn het resultaat.

Geef commentaar
comments by Disqus