Audi A5 Sportback 1.8 TFSI Interieur

Audi A5 Sportback 1.8 TFSI
Bekijk 21 foto's
Door: BV 20-09-2011

Het was al een hele opgave om in het interieur van de A5 een fout te vinden. En de facelift heeft dat er niet gemakkelijker op gemaakt, ook al beperkt Audi zich tot details. Gelukkig staat een lederen stuur en versnellingspookmof nog altijd op de lijst met standaarduitrusting terwijl de constructeur daar een kunststof voor gebruikt of we hadden helemaal niets meer om over te klagen. Of nee, er is nog een item. De MMI-interface moet nog steeds z'n meerdere herkennen in de systemen die de twee andere Duitse luxeconstructeurs gebruiken. Je kan het systeem nog altijd niet blind bedienen. Het is wel weer vereenvoudigd. En het is weer beter.

Natuurlijk heeft Audi wat aan de aankleding veranderd. Dat hoort zo bij een opfrisbeurt. Er zijn nu in de middentunnel en om de hierboven omschreven MMI-interface wat meer glanzend zwarte oppervlakken en nog meer mat chromen sierlijsten voor een nog hoogwaardiger indruk. En het stuurwiel is ook nieuw en als je het ons vraagt, weer een tikkeltje kleiner.

De rijhouding is uit de kunst en in de door ons geteste vijfdeursversie is er ook meer dan voldoende ruimte voor een grote bestuurder en passagiers met gelijkaardige afmetingen. De vijfdeurs heeft ook nog als voordeel dat de kofferruimte zeer goed toegankelijk is. Het beschikbare volume is niet meteen een recordwaarde, maar de opbergruimte is wel zeer egaal vormgegeven en daardoor goed bruikbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus