Mercedes B-klasse Veiligheid

Mercedes B-klasse
Bekijk 83 foto's
Door: REDACTIE 24-10-2011

Het koetswerk is voorzien van een body-veiligheidsraster om de passagierskooi bij een impact minimaal te laten vervormen. Op alle vijf plaatsen zijn er 3-puntveiligheidsgordels. Vooraan beschikken de gordels over gordelspanners spankrachtbegrenzers? Op de buitenste plaatsen achteraan zijn er eveneens gordelspanners. De drie kopsteunen achteraan zijn in de hoogte verstelbaar. In totaal zijn er zeven airbags. Verder vinden we op alle versies een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) en ABS (anti-blokkeersysteem), evenals ASR (anti-slipregeling), een noodremassistentie (BAS) en Hill Holder (een hulpje bij het wegrijden op een helling). Een fijn detail is de indicator voor bandendrukverlies.

Een absolute primeur in deze categorie is de standaard aanwezigheid van een radar als kernstuk van de COLLISION PREVENTION ASSIST. De bestuurder wordt optisch en akoestisch ge-waarschuwd voor een hindernis, terwijl de remassistent wordt voorbereid op maximale rem-kracht, om kop/staart-aanrijdingen te voorkomen. Het systeem werkt zowel bij lage snelheden in de stad als op de open weg. Optioneel is PRE-SAFE® leverbaar (399,30 euro), een veiligheidsuitrusting die in 2002 debuteerde in de S-Klasse en automatisch alle mogelijke maatregelen neemt om bij een niet meer te vermijden aanrijding de letsels voor de inzittenden tot een absoluut minimum te beperken.

De B-Klasse kan over zowat alle veiligheidsuitrusting van de hoger geplaatste Mercedes-modellen beschikken, voor zover de klant bereid is daarvoor bij te betalen. Zo is er de spoorassistent gecombineerd met dodehoekassistent, DISTRONIC PLUS voor het automatisch beïnvloeden van de snelheid wanneer de tussenafstand tot de voorligger onveilig klein wordt. Zelf zijn we helemaal gewonnen voor het Intelligent Light System (1.694,00 euro) dat Bi-xenonkoplampen met actieve bochtenverlichting, afslagverlichting, aanpassing van lichtverdeling/-intensiteit naargelang de snelheid en de weersomstandigheden, LED-dagrijlichten, achterlichten met LED-technologie, koplampsproeiers en automatische hoogteregeling, de adaptieve grootlichtassistent omvat. Nog znvol is het actieve parkeerhulpsysteem PARKTRONIC met geautomatiseerd sturen bij het parkeren van de wagen.

Geef commentaar
comments by Disqus