Skoda Citigo 1.0 75pk Inleiding

Skoda Citigo 1.0 75pk
Bekijk 61 foto's
Door: BV 14-03-2012

Skoda wordt steeds meer volwassen, met een zevende modellijn wordt het gamma van het Tsjechisch nu merk zo goed als compleet. Een kleine of middelgrote monovolume zou de kers op de taart kunnen beteken. En laat ons ook de productieversie van de Mission L niet vergeten.

De nieuwe Citigo, want zo wordt de kleine spruit genoemd, is inderdaad voorbestemd voor een leven tussen de stadswallen. Met zijn drie en een halve meter is hij geproportioneerd voor smalle straten, druk verkeer en bescheiden parkeerplaatsen.

Natuurlijk kunnen wij de familieafkomst van deze Citigo niet onder stoelen of banken steken, de Up van Volkswagen is zonder enige twijfel zijn neef. De Citigo is er eerst met vijf deuren, maar een driedeurs broertje wordt later dit jaar verwacht. Trots mag deze nieuweling van de familie ook als eerste het nieuwe logo van Skoda ronddragen en zo één van de pijlers worden van een volledige vernieuwingskuur. Tegen 2018 wil Skoda zijn volledig gamma hebben vernieuwd. Op hetzelfde moment wil het bedrijf de kaap van 1,5 miljoen verkochte wagens per jaar ronden.

Over de prijsstructuur van de Citigo moeten we kort zijn. Reken op bedragen die gelijkaardig of een tikkeltje beterkoop zijn dan voor VW's identieke Up, maar definitieve bedragen zijn nog niet gekend. Alleen de instapprijs kunnen we weerhouden: dat is € 8.500.

Geef commentaar
comments by Disqus