Skoda Citigo 1.0 75pk Interieur

Skoda Citigo 1.0 75pk
Bekijk 61 foto's
Door: BV 14-03-2012

De voetafdruk van de Citigo is behalvde 356cm lang, ook nog eens 165cm breed. Zeer compact, maar de daklijn torent ook 148cm boven het wegdek uit. Samen met een zeer efficiënte invulling van de beschikbare ruimte moet dat de inzittenden niet alleen de nodige dosis kubieke centimeters opleveren, maar ook in staat zijn het ruimtegevoel te versterken. De inrichting is daarom bewust sober gehouden. De gebruikte kunststoffen zijn hard, maar presteren het om tegelijk degelijk te ogen.

In de hogere afwerkingsniveaus wordt de boordplank uitgevoerd in twee tinten. En er zijn best veel slimme opbergmogelijkheden. Een uitklapbare bekerhouder en een navigatiedrager met waarin meteen de multimedia-interface zit verwerkt bijvoorbeeld. De boordplank heeft ook een geïntegreerde fotohouder, die wellicht vaker gebruikt zal worden als prikbord. Dan hoef je kleine papiertjes niet rond te laten slingeren.

De party-piece van de VW, Skoda en Seat die respectievelijk Up, Citigo en Mii heten, is het koffervolume. Er past 251 liter in en dat is voldoende om de kopgroep uit het segment te worden. Als je de bank neerklapt, komt je zelfs op 959 liter uit en past er zowaar een kleine koelkast in.

Geef commentaar
comments by Disqus