Audi Q5 Hybrid Exterieur

Audi Q5 Hybrid
Bekijk 13 foto's
Door: BV 29-03-2012

Als kleiner broertje van de Q7 is de Q5 alvast een wagen die meer aangepast is aan onze Westerse leefomgeving. De Q5 heeft kenmerken van een heuse SUV zonder daarbij de dubbele parkeerplaatsafmeting van de imposante Q7 te hebben. Hij borduurt duidelijk voort op het designthema dat Audi met de Q7 heeft ingezet. Sterker nog, je moet goed kijken om de verschillen met de grote broer of de kleine Q3 te spotten.

Uiteraard zien we de single frame-grille terug, zijn de achterlichtunits net wat scherper gesneden dan die van de Q7 en zijn de overhangen aan de vóór- en achterzijde korter. Natuurlijk kon de obligatoire dag-LED-verlichting mag niet ontbreken op de dubbel aangedreven versie. Het lijnenspel van deze SUV is dus niet echt spectaculair, maar wel kenmerkend voor het merk.

Met een lengte van 4,63 m, een breedte van 1,90 m en een hoogte van slechts 1,66m is de Audi Q5 net wat langer en breder dan zijn voornaamste concurrenten en eveneens een tikkeltje lager. Het schildert het geheel in een dynamisch likje verf.

Geef commentaar
comments by Disqus