Mercedes S350 CDI LWB 4Matic Interieur

Mercedes S350 CDI LWB 4Matic
Bekijk 48 foto's
Door: AUTO55 01-04-2012

Glanzend wortelnoothout, welriekend leder van verwende koeien, masserende (uiteraard verwarmde) zetels, subtiele sfeerverlichting en een kraakhelder audiosysteem van Harman Kardon. Dit zit beter dan thuis.

Opvallend is de afwezigheid van een versnellingspook; De zeventrapsautomaat wordt bediend door een hendeltje achter het stuur en dat spaart weer wat plaats in de middentunnel. Een correcte zitpositie vinden vormt in principe geen probleem, al zijn er zo veel mogelijkheden dat we het experimenteren niet kunnen laten. Bovendien is deze Ster uitgerust met een memory pack voor stuur, voorzetels en buitenspiegels (€ 864). Dus geen gerommel meer, en vooral, geen tijdsverlies.

Mercedes legt de lat erg hoog, door materialen te gebruiken die je niet snel in een oosterling zal terugvinden. De afwerking is nagenoeg perfect en knopjes zijn er in overvloed, maar enkel omdat je zowat alles kan instellen en aanpassen. Het stuur in hout en leder is optioneel (€ 765), net als de zwartgeverfde koeienhuid die de hele cabine tooit (€ 2.098). De actieve multicontourzetels met optioneel comfort-pakket (€ 2.098) zitten als gegoten en zijn volledig regelbaar. En ze hebben nog meer te bieden, maar daarover leest u straks in onze rijgedrag-rubriek. Nog het vermelden waard is de splitview-functie, waarbij zowel bestuurder als passagier op hetzelfde scherm iets anders te zien krijgen. Navigatie en film bijvoorbeeld, en liefst in die volgorde.

Achterin wordt de luxelijn doorgetrokken, net als vooraan met optioneel multimediapakket (€ 2.406 - vooraan kost € 2.222). Centraal op de achterbank rust een brede, neerklapbare middensteun met bekerhouders, die vreemd genoeg niet op champagneglazen voorzien zijn. Daar gaat ons plan. Een wisselaar voor 6 DVD's wordt vergezeld door een tuner voor zowel analoge als digitale televisie (€ 1.333), te bekijken op de LCD-schermpjes in de hoofdsteunen. Het zitcomfort is onnavolgbaar, de beenruimte sensationeel en het ruimtegevoel wordt versterkt door een panoramisch glazen schuifdak (€ 1.481). Verduisterd uiteraard. Verder hebben we nog een skizak (€ 383) en automatisch bediende rolgordijnen voor de achterse zijruiten (€ 802) aan boord. Een rolgordijn voor de achterruit zit al in de prijs. Een kleine geste.

Geef commentaar
comments by Disqus