Ford Grand C-Max 1.6 TDCi Interieur

Ford Grand C-Max 1.6 TDCi
Bekijk 28 foto's
Door: AUTO55 24-04-2012

In hun zoektocht naar maximale binnenruimte zijn de ontwerpers alvast geslaagd. Met de extra zitjes en de individueel neerklapbare achterzetels in horizontale positie, loopt de opslagcapaciteit op tot 1742 liter. Daar kan al iets in kwijt met andere woorden. Bovendien is er een 12V aansluitingspunt aanwezig in de koffer, wat de zin in een picknick nog groter maakt.

Achteraan is het fijn vertoeven; Er is veel speelruimte voor de kinderen, en als ze moe worden zorgt de hoge gordellijn voor dat extra knusse gevoel. Een panoramisch dak brengt dan weer de zon in huis, een must-have uit het ‘All Wheater Pack' (€ 850). In die prijs noteren we nog een kleine dakconsole, kaartleeslampjes voor en achter, een dimmende binnenspiegel, automatische ruitenwissers en een zonnewerende voorruit die, als kers op de taart, elektrisch ontdooit na een simpel bevel. Niets zo lastig als een mistige voorruit 's morgens.

Achter het stuur dan. Dubbele airco ontbreekt uiteraard niet, de zitpositie is correct en de stoelen met regelbare lendensteun zijn ruim verstelbaar. Als mindere elementen gelden de plastic middenconsole en het kleine navigatiescherm, die we in tegenwoordig wel in meerdere Fords terugvinden. De GPS zelf, een upgrade op de ‘Advantage' en ‘Privilege' laat tijdens onze testperiode geen steken vallen en zoomt automatisch in- en uit ter compensatie van z'n afmetingen (€ 930). De optionele stuurbediening laat ons op ergonomisch vlak een beetje links liggen, maar dat gezegd zijnde is het geheel wel degelijk afgewerkt.

De boordcomputer wijst zichzelf uit, net als de rest van het interieur. Er is plaats voor de benen en allerhande spullen, zonnebril inbegrepen. Kortom: een praktische auto, zoals het hoort. Maar als je het prijskaartje bekijkt ten opzichte van de basisversie, verwacht je wel wat in de plaats. De grootste slokop heet ‘Privilege Pack Titanium', waarvan het navigatiesysteem -zie boven- al werd opgewaardeerd. Het pakket doet de factuur aandikken met maar liefst €3.235 en in ruil krijg je nog een SD-kaart voor West-Europa, metaalkleur, leder interieur, radio/CD met USB-aansluiting, 6 luidsprekers, bluetooth en voice control, stuurbediening, verwarmde zetels vooraan, een 6-weg elektrisch verstelbare bestuurderszetel, parkeersensoren achteraan, elektrisch bedienbare/verwarmbare/inklapbare buitenspiegels met instapverlichting... en opnieuw die elektrische voorruitontdooiing.

Geef commentaar
comments by Disqus