VW Black Up Interieur

VW Black Up
Bekijk 27 foto's
Door: AUTO55 06-06-2012

Naast de opwaardering ten opzichte van het basismodel valt moeilijk te kijken, ook al heeft men zich binnenin alweer beperkt tot enkele slimme ingrepen. We noteren pianozwart plastic voor het dashboard, aluminium deurdrempels en chromen deurhendels; Maar ook verwarmde zetels vooraan en een stuurwiel, handremgreep en versnellingspook in leder gehuld. Onze Up komt met vloertapijt, een in de hoogte regelbare bestuurderszetel, een neerklapbare achterkant, 2 bekerhouders (één voor- en achteraan), andere zetelbekleding in stof en een moduleerbare kofferruimte.

Die koffer is trouwens een serieuze opsteker - met dubbele bodem en goed voor 251 liter in normale configuratie en 951 liter met de tweedelige achterbank in horizontale modus. Ook niet min zijn de elektrische bedienbare buitenspiegels en ruiten vooraan, radio met CD- en MP3-lezer, een 12V-stekker, airconditioning en centrale vergrendeling met afstandsbediening. Nog meer lof hebben we over het prima afleesbare 5" navigatiescherm (onderdeel van het gebruiksvriendelijke Maps & More infotainmentsysteem) dat niet geïntegreerd werd maar gewoon verwijderbaar is. Die winkelstraat kunnen we dus ook te voet zoeken, al is dat niet helemaal de bedoeling.

Achterin is er plaats voor twee -met relatief veel been- en hoofdruimte- en ook voorin zitten we behoorlijk. Een juiste houding zoeken is essentieel; Het stuurwiel kan het zicht op een deel van de tellers ontnemen, wat al snel tot irritaties leidt. Uitstapjes die al wat verder reiken dan het gemiddeld woon-werkverkeer doen we nog steeds liever met een grotere vierwieler, maar onmenselijk reizen is het niet. Het algemene comfort kunnen we pruimen en lichtinval is er genoeg, met een duidelijk zicht op de buitenwereld - erg belangrijk als je met dit kleinood op de autosnelweg zoeft.

Geef commentaar
comments by Disqus